Page 148 - GREC14N_SKG_05
P. 148
“In Thessaloniki,
the daily social outing
to eat finds
its natural space”
MANOLIS PAPOUTSAKIS
–OWNER & AWARDED CHEF OF HAROUPI RESTAURANT
A proud Chanian and a πάθους κι έπειτα βαθιάς
talented chef, the owner of the αγάπης με την αγαπημένη
popular Cretan restaurant is του πελώρια «φαγητούπολη»,
happy to create in his “second όπως χαρακτηρίζει τη
home”, he believes that the Θεσσαλονίκη, έχει τις
Thessalonians reward good δικές του προσδοκίες από
food and proves beyond any εκείνη: ζωντανή και ατίθαση
doubt that his local cuisine ετοιμάζεται τα επόμενα
can be promoted out of Crete χρόνια να φορέσει τα καλά
too. Having created a bond της, δένοντας την αβίαστη
of passion, at first, and then νοστιμιά με τη γαστρονομική
of deep love with his beloved αισθητική. xaroupi.gr
huge “food-town”, as he
describes Thessaloniki, he has
his own expectations of it: vivid
and wild, the town is preparing
itself for the years to come to
be dressed up to the nines,
combining effortless taste with
gastronomic aesthetic.
Περήφανος Χανιώτης
και ταλαντούχος σεφ, ο
ιδιοκτήτης του δημοφιλούς
κρητικού εστιατορίου χαίρεται
να δημιουργεί στο «δεύτερο
σπίτι» του, πιστεύει πως ο
κόσμος της Θεσσαλονίκης
ανταμείβει το καλό φαγητό
και αποδεικνύει περίτρανα
πως η κουζίνα του τόπου
του μπορεί να αναδειχθεί και
έξω από την Κρήτη. Έχοντας
αναπτύξει μια σχέση, αρχικά
148 GREC14N SPRING 2019