Page 148 - GREC14N_SKG_05
P. 148

“In Thessaloniki,

        the daily social outing

        to eat finds

        its natural space”










        MANOLIS PAPOUTSAKIS

        –OWNER & AWARDED CHEF OF HAROUPI RESTAURANT
        A proud Chanian and a    πάθους κι έπειτα βαθιάς
        talented chef, the owner of the   αγάπης με την αγαπημένη
        popular Cretan restaurant is   του πελώρια «φαγητούπολη»,
        happy to create in his “second   όπως χαρακτηρίζει τη
        home”, he believes that the   Θεσσαλονίκη, έχει τις
        Thessalonians reward good   δικές του προσδοκίες από
        food and proves beyond any   εκείνη: ζωντανή και ατίθαση
        doubt that his local cuisine   ετοιμάζεται τα επόμενα
        can be promoted out of Crete   χρόνια να φορέσει τα καλά
        too. Having created a bond   της, δένοντας την αβίαστη
        of passion, at first, and then   νοστιμιά με τη γαστρονομική
        of deep love with his beloved   αισθητική. xaroupi.gr
        huge “food-town”, as he
        describes Thessaloniki, he has
        his own expectations of it: vivid
        and wild, the town is preparing
        itself for the years to come to
        be dressed up to the nines,
        combining effortless taste with
        gastronomic aesthetic.
        Περήφανος Χανιώτης
        και ταλαντούχος σεφ, ο
        ιδιοκτήτης του δημοφιλούς
        κρητικού εστιατορίου χαίρεται
        να δημιουργεί στο «δεύτερο
        σπίτι» του, πιστεύει πως ο
        κόσμος της Θεσσαλονίκης
        ανταμείβει το καλό φαγητό
        και αποδεικνύει περίτρανα
        πως η κουζίνα του τόπου
        του μπορεί να αναδειχθεί και
        έξω από την Κρήτη. Έχοντας
        αναπτύξει μια σχέση, αρχικά


        148   GREC14N   SPRING 2019
   143   144   145   146   147   148   149   150   151   152   153