Page 110 - GRECIAN_SKG_04
P. 110
Foodism | Restaurants SKG
Noell
Nea Diagonios
απολαυστικό εστιατόριο του Γιάννη Ζιάγκα και της
Νίκης Τσερέπη. Και το κλασικό Clochard, πάντως, του
Γιώργου Βασίλογλου, είναι σε μεγάλη φόρμα. Παραμένει
γοητευτικό, με παλαιάς κοπής αρχοντιά και στο φαγητό
και στην εξυπηρέτηση και στο σέρβις. Ιδανική λύση
για ένα μεσημεριανό γεύμα. Αλλά και στο Γλυκάνισο η
ποιότητα των πρώτων υλών αναδεικνύεται με σύγχρονο
και ταυτόχρονα οικείο τρόπο που αξίζει να δοκιμάσετε.
Έδώ αγαπούν πολύ τα θαλασσινά και τα μεταχειρίζονται
με πολύ γουστόζικο τρόπο. Μια έξτρα αδυναμία στην
ψαροφαγία αλλά με πιο «ροκ» διάθεση έχει και ο Γιάννης
Λουκάκης στη Μούργα, στο γαστρονομικό άντρο του,
πίσω από την Αχειροποίητο. Αυθεντική κουζίνα με μια Canteen
sui generis προσέγγιση, που έδωσε άλλη διάσταση στους
θησαυρούς της θάλασσας. Στην αντίπερα όχθη, ο σεφ
και ιδιοκτήτης της Μαύρης Θάλασσας στην Καλαμαριά,
Αλέξανδρος Τοκίδης, αναδεικνύει με θαυμαστή
λεπτότητα το ευαίσθητο προφίλ των θαλασσινών.
Δεξιοτέχνης στη σχάρα, δεξιοτέχνης στο τηγάνι και μια
πρώτη ύλη που εξυμνεί την ελληνική θάλασσα.
110 GREC14N 2018-19