Page 108 - GRECIAN_SKG_04
P. 108

Foodism | Restaurants                                                           SKG








                           In Marea, the owners’
                         fishing boat in Ierissos,
                       Chalkidiki, sends loads of
                       fresh fish Στο Marea πάνε

                       κι έρχονται οι ολόφρεσκες
                        ψαριές, από το ψαράδικο
                             των ιδιοκτητών στην
                           Ιερισσό της Χαλκιδικής







                                                      Enfant Gâté


                                                     Στο Alfredo’s Grand Dining, εντός του Regency
                                                     Casino Thessaloniki, απολαμβάνουμε ιδιαίτερα την πιο
                                                     γκουρμέ εκδοχή του Απόστολου Αλτάνη, με αρμονικά
                                                     και φινετσάτα πιάτα, που φλερτάρουν αυτήν τη φορά
                                                     έντονα με την Έλλάδα, με ξεκάθαρες επιρροές από τη
                                                     δημιουργική ευρωπαϊκή κουζίνα. Ο ίδιος υπογράφει και
                                                     τη γευστική επιμέλεια του Ambrosia, στο Hyatt Regency
                                                     Thessaloniki, το οποίο έχει ξεκάθαρα πιο ελληνικό προφίλ,
                                                     κορυφαίο σέρβις και μια λίστα κρασιών που θα κάνει
                                                     χαρούμενους πολλούς οινόφιλους.
         Marea Sea Spirit
                                                     Στο Dome Real Cuisine, τώρα, εντός του Hotel
                                                     Nikopolis, στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, ο Στέφανος  It is advised to call the restaurant before going, as due to the season changes to the opening days and hours may apply. 
                                                     Σταμίδης δημιουργεί ένα προσεγμένο comfort μενού, με
                                                     πρωταγωνιστή premium ελληνικά και εισαγόμενα κρέατα,
                                                     τα οποία ψήνει με δεξιοτεχνία στο μαντεμένιο φούρνο
                                                     Bertha, ενώ σταθερά φανατικό κοινό με πορεία που στα
                                                     χρόνια εξηγεί αυτήν τη δημοφιλία έχει και το Duck Private
                                                     Cheffing, της Ιωάννας Θεοδωρακάκη, στην ευρύτερη
                                                     περιοχή της βιομηχανικής ζώνης, ανάμεσα σε εργοστάσια,
                                                     αποθήκες και χωράφια. Έδώ, όλα παρουσιάζονται στη
                                                     λογική ενός γαλλικού μπιστρό με την απαιτούμενη
                                                     πληθωρικότητα, ενώ οι παρουσιάσεις των πιάτων είναι
                                                     ιδιαίτερα προσεγμένες και καλαίσθητες.

                                                     Πάμε μια βόλτα τώρα για να μαζέψουμε το πιο
                                                     γευστικό Μανιτάρι της πόλης. Ο εξαιρετικός σεφ
                                                     Δημήτρης Παμπόρης αντλεί υλικό από την παράδοση,
                                                     την οποία εκσυγχρονίζει πολύ επιτυχημένα στο

        108   GREC14N   2018-19
   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112   113