Page 99 - GREC14N_SKG_03
P. 99
Foodism | Resto-Reviews
SKGSKG
Inspector Tortellini
explores Chalkidiki
8+1 gastronomic detective stories with Inspector Tortellini.
8+1 γαστρονομικές ιστορίες μυστηρίου με ήρωα τον επιθεωρητή
Tortellini.
by Tasos Mitselis
DNA, με σημαία την ιταλική κουζίνα και
μια σειρά από τεχνικά άρτια πιάτα βαθιάς
νοστιμιάς. Κορυφαίο το ριζότο από
ακουαρέλο με σαφράν, μύδια, κυδώνια,
μαριναρισμένα κεράσια και λιβάνι και
εξίσου υψηλού επιπέδου τα μοσχαρίσια
μάγουλα alla vaccinara.
Το Fresco εξελίσσεται σε ένα ιδιαίτερως
στιβαρό εστιατόριο με πολυτελή αύρα και
μια κουζίνα που δένει το comfort με το
fine dining με τρόπο μοναδικό.
2. Extremely tasteful, this year as well, the
culinary suggestion of chef Panagiotis Giakalis
of Ammos restaurant at Sani Resort. The
chef already showed his good intentions last
year, but this year he seems to be confidently
walking on a gastronomic path that counts
Ρέει από το 1990 on the familiarity of Greek cuisine through
a clear and creative point of view. Giakalis’
It’s been flowing since 1990 dishes at Ammos are detailed, mature,
beautifully executed, full of highlights and
taste. Try the delightful zucchini flowers with
rice, pine cones, tomato sauce and Cretan
graviera cheese. Φοβερά νόστιμη είναι και
η γευστική πρόταση του σεφ Παναγιώτη
1. Ettore Botrini continues for the second year Γιακαλή στο εστιατόριο Ammos του Sani
his collaboration with the Sani Dunes’ Fresco Resort. Φέτος βαδίζει με σιγουριά σε ένα
restaurant, where he reveals his legitimised γαστρονομικό μονοπάτι, που ποντάρει
culinary DNA raising the Italian flag and στη οικειότητα της ελληνικής κουζίνας,
presenting technically impeccable and truly βλέποντάς τη με ξεκάθαρη, δημιουργική
delightful dishes. Taste the top acquarello ματιά. Τα πιάτα του στο Ammos είναι
risotto with saffron, mussels, warty venuses, ώριμα, με άψογη εκτέλεση, εντάσεις
marinated cherries and incense, or the equally και πάνω από όλα εύγευστα. Δοκιμάστε
elevated beef cheeks alla vaccinara. Fresco is τους υπέροχους κολοκυθοανθούς του με
Κατούνη 5, Λαδάδικα Τσιρογιάννη 7, Λευκός Πύργος growing into a quite sophisticated restaurant ρύζι, κουκουνάρι, σάλτσα ντομάτας και
τηλ./tel.: 2310 540284 Θεσσαλονίκη, τηλ./tel.: 2310 279010 boasting a luxurious aura and a cuisine that γραβιέρα από την Κρήτη.
5, Katouni, Ladadika 7, Tsiroyianni, White Tower uniquely combines comfort food to fine
[email protected] Thessaloniki, [email protected] dining. Ο Έκτορας Μποτρίνι συνεχίζει 3. At the wonderful Tomata, where
για δεύτερη χρονιά στο εστιατόριο Chrysanthos Karamolegos continues his
Μεσογειακά Ζυθεστιατόρια - Mediterranean Brasseries Fresco του Sani Dunes να ξεδιπλώνει collaboration with Alexis Tsagkalidis moving
απενοχοποιημένα το γαστρονομικό του between tradition and modernisation,
www.zithos.gr
99
99