Page 99 - GREC14N_SKG_03
P. 99

Foodism | Resto-Reviews
                                                                                        SKGSKG



                                        Inspector Tortellini

                                        explores Chalkidiki

                                        8+1 gastronomic detective stories with Inspector Tortellini.
                                        8+1 γαστρονομικές ιστορίες μυστηρίου με ήρωα τον επιθεωρητή
                                        Tortellini.
                                        by Tasos Mitselis




                                                        DNA, με σημαία την ιταλική κουζίνα και
                                                        μια σειρά από τεχνικά άρτια πιάτα βαθιάς
                                                        νοστιμιάς. Κορυφαίο το ριζότο από
                                                        ακουαρέλο με σαφράν, μύδια, κυδώνια,
                                                        μαριναρισμένα κεράσια και λιβάνι και
                                                        εξίσου υψηλού επιπέδου τα μοσχαρίσια
                                                        μάγουλα alla vaccinara.
                                                        Το Fresco εξελίσσεται σε ένα ιδιαίτερως
                                                        στιβαρό εστιατόριο με πολυτελή αύρα και
                                                        μια κουζίνα που δένει το comfort με το
                                                        fine dining με τρόπο μοναδικό.

                                                        2. Extremely tasteful, this year as well, the
                                                        culinary suggestion of chef Panagiotis Giakalis
                                                        of Ammos restaurant at Sani Resort. The
                                                        chef already showed his good intentions last
                                                        year, but this year he seems to be confidently
                                                        walking on a gastronomic path that counts
 Ρέει από το 1990                                       on the familiarity of Greek cuisine through
                                                        a clear and creative point of view. Giakalis’
 It’s been flowing since 1990                           dishes at Ammos are detailed, mature,
                                                        beautifully executed, full of highlights and
                                                        taste. Try the delightful zucchini flowers with
                                                        rice, pine cones, tomato sauce and Cretan
                                                        graviera cheese. Φοβερά νόστιμη είναι και
                                                        η γευστική πρόταση του σεφ Παναγιώτη
                        1. Ettore Botrini continues for the second year   Γιακαλή στο εστιατόριο Ammos του Sani
                        his collaboration with the Sani Dunes’ Fresco   Resort. Φέτος βαδίζει με σιγουριά σε ένα
                        restaurant, where he reveals his legitimised   γαστρονομικό μονοπάτι, που ποντάρει
                        culinary DNA raising the Italian flag and   στη οικειότητα της ελληνικής κουζίνας,
                        presenting technically impeccable and truly   βλέποντάς τη με ξεκάθαρη, δημιουργική
                        delightful dishes. Taste the top acquarello   ματιά. Τα πιάτα του στο Ammos είναι
                        risotto with saffron, mussels, warty venuses,   ώριμα, με άψογη εκτέλεση, εντάσεις
                        marinated cherries and incense, or the equally   και πάνω από όλα εύγευστα. Δοκιμάστε
                        elevated beef cheeks alla vaccinara. Fresco is   τους υπέροχους κολοκυθοανθούς του με
 Κατούνη 5, Λαδάδικα   Τσιρογιάννη 7, Λευκός Πύργος  growing into a quite sophisticated restaurant   ρύζι, κουκουνάρι, σάλτσα ντομάτας και
 τηλ./tel.: 2310 540284  Θεσσαλονίκη, τηλ./tel.: 2310 279010  boasting a luxurious aura and a cuisine that   γραβιέρα από την Κρήτη.
 5, Katouni,  Ladadika  7, Tsiroyianni, White Tower  uniquely combines comfort food to fine
 [email protected]  Thessaloniki, [email protected]  dining. Ο Έκτορας Μποτρίνι συνεχίζει   3. At the wonderful Tomata, where
                        για δεύτερη χρονιά στο εστιατόριο   Chrysanthos Karamolegos continues his
 Μεσογειακά  Ζυθεστιατόρια - Mediterranean Brasseries  Fresco του Sani Dunes να ξεδιπλώνει   collaboration with Alexis Tsagkalidis moving
                        απενοχοποιημένα το γαστρονομικό του   between tradition and modernisation,
 www.zithos.gr
                                                                                              99
                                                                                              99
   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104