Page 100 - GREC14N_SKG_03
P. 100
Foodism | Resto-Reviews
they serve elegant dishes with unexpected in watermelon sauce. Andromeda prefers simpler
combinations of ingredients, attention to detail rhythms and serves specialties which flavour
and great tasteful depth. All of Karamolegos’ explodes in your mouth, such as the duck ragu
recipes are consistently imbued with “Greekness”, with pappardelle. The experience of dining at
as in the marvellous samphire with salicornia, Danai is accompanied by the hotel’s legendary
warty venuses, smooth clams, mussels in sherry cellar and its 1600 wine labels from all over the
vinegar and honey vinaigrette. world. Do you really need more?
Στη υπέροχη Ντομάτα, ο Χρύσανθος Το σκηνικό του Squirrel στο Danai Beach
Καραμολέγκος, μεταξύ παράδοσης και Hotel & Suites στη Νικήτη Χαλκιδικής είναι
εκσυγχρονισμού, συνεχίζει τη συνεργασία one-of-a-kind, ενώ η ντελικάτη κουζίνα του
του με τον Αλέξη Τσαγκαλίδη, σερβίροντας Βασίλη Μουρατίδη αντλεί την έμπνευσή
πιάτα με καλαισθησία, απρόσμενους της από τη σύγχρονη γαλλική γαστρονομία.
συνδυασμούς υλικών, προσοχή στη Είναι κοσμοπολίτικη, λεπτεπίλεπτη, για
λεπτομέρεια και μεγάλο γευστικό βάθος. εκπαιδευμένους ουρανίσκους στο fine
Η ελληνικότητα διαποτίζει σταθερά όλα dining. Κορυφαίο πιάτο από όσα δοκίμασα
τα πιάτα του Καραμολέγκου, όπως τα φέτος τα εκπληκτικά γλυκάδια με το ψητό
θαυμάσια κρίταμα με σαλικόρνια, κυδώνια, καρπούζι. Σε πιο απλούς ρυθμούς κινείται
γυαλιστερές, μύδια σε βινεγκρέτ από ξίδι το εστιατόριο Andromeda, με σπεσιαλιτέ,
sherry και μέλι. όπως οι παπαρδέλες με ραγού πάπιας, να
κατακλύζουν τον ουρανίσκο από νοστιμιά.
4. For fish lovers, Konstantinos Kanakaris’ Την εμπειρία στο Danai συμπληρώνει
Marina restaurant in Nea Potidea, Chalkidiki, το μυθικό κελλάρι του με 1.600 ετικέτες
serves a contemporary sea cuisine with top raw κρασιού από όλο τον κόσμο. Τι να λέμε τώρα!
materials and exemplary fish cooking. Deeply
tasteful and skilfully prepared lobster pasta 6. Better and readier than ever is also the chef
accompanied by a wine list -among the widest at Ekies All Sensers Resort at Vourvourou,
VASILIS MOURATIDIS’ DELICATE CUISINE ΑΤ SQUIRREL
IS INSPIRED BY THE MODERN FRENCH GASTRONOMY
Η ΚΟΥΖΊΝΑ ΤΟΥ ΒΑΣΊΛΗ ΜΟΥΡΑΤΊΔΗ ΣΤΟ SQUIRREL
ΑΝΤΛΕΊ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΊΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΊΑ
in Northern Greece- showcasing a portfolio of Chalkidiki, Dimitris Pamporis. At Bubo
labels that worthily represent Greek vineyards. restaurant, he is engaged in the modern cuisine
Όσοι αγαπάτε την ψαροφαγία, η Μαρίνα of Chalkidiki, exercising in traditional tastes with
του Κωνσταντίνου Κανακάρη στη Νέα great success. I’ll remember for a long time his
Ποτίδαια Χαλκιδικής σερβίρει μια μοντέρνα modern version of the traditional “kolobaropita”
θαλασσινή κουζίνα με κορυφαία πρώτη ύλη (crustless zucchini pie), an example of Pamporis’
και αριστείο στα ψησίματα των ψαριών. abilities in reconstructing a pie with finesse and
Nόστιμη και με μαστόρικο τρόπο φτιαγμένη exceptional skill, almost bringing it at the level of
η αστακομακαρονάδα τους, ενώ η λίστα haute gastronomie. Though, to sense fairly the
κρασιών είναι από τις πιο ενημερωμένες στη meaning of his signature as the executive chef at
Β. Ελλάδα, με ετικέτες που εκπροσωπούν Ekies, you have to visit the gourmet Treehouse.
επάξια τον ελληνικό αμπελώνα. There, Euaggelia Dakanali, with her excellent
service, will welcome and take care of you, while
5. The scenery of Squirrel in the iconic Danai the many grand dishes by Pamporis in the
Beach Hotel & Suits at Nikiti, Chalkidiki, is one- degustation menu will enthuse you with their
of-a-kind, while Vasilis Mouratidis’ delicate incredible sophistication and delicate flavours.
cuisine is inspired by the modern French Καλύτερος και πιο φορμαρισμένος από ποτέ
gastronomy: cosmopolitan, refined, for palates είναι και ο σεφ του Ekies All Senses Resort
trained in fine dining. The best among his dishes στη Βουρβουρού Χαλκιδικής, Δημήτρης
I’ve tasted this year is the incredible sweetbreads Παμπόρης. Από τη μια καταπιάνεται
100 GREC14N S/F 20180 GREC14N S/F 2018
10