Page 100 - GREC14N_SKG_03
P. 100

Foodism | Resto-Reviews





                               they serve elegant dishes with unexpected   in watermelon sauce. Andromeda prefers simpler
                               combinations of ingredients, attention to detail   rhythms and serves specialties which flavour
                               and great tasteful depth. All of Karamolegos’   explodes in your mouth, such as the duck ragu
                               recipes are consistently imbued with “Greekness”,   with pappardelle. The experience of dining at
                               as in the marvellous samphire with salicornia,   Danai is accompanied by the hotel’s legendary
                               warty venuses, smooth clams, mussels in sherry   cellar and its 1600 wine labels from all over the
                               vinegar and honey vinaigrette.     world. Do you really need more?
                               Στη υπέροχη Ντομάτα, ο Χρύσανθος   Το σκηνικό του Squirrel στο Danai Beach
                               Καραμολέγκος, μεταξύ παράδοσης και   Hotel & Suites στη Νικήτη Χαλκιδικής είναι
                               εκσυγχρονισμού, συνεχίζει τη συνεργασία   one-of-a-kind, ενώ η ντελικάτη κουζίνα του
                               του με τον Αλέξη Τσαγκαλίδη, σερβίροντας   Βασίλη Μουρατίδη αντλεί την έμπνευσή
                               πιάτα με καλαισθησία, απρόσμενους   της από τη σύγχρονη γαλλική γαστρονομία.
                               συνδυασμούς υλικών, προσοχή στη    Είναι κοσμοπολίτικη, λεπτεπίλεπτη, για
                               λεπτομέρεια και μεγάλο γευστικό βάθος.   εκπαιδευμένους ουρανίσκους στο fine
                               Η ελληνικότητα διαποτίζει σταθερά όλα   dining. Κορυφαίο πιάτο από όσα δοκίμασα
                               τα πιάτα του Καραμολέγκου, όπως τα   φέτος τα εκπληκτικά γλυκάδια με το ψητό
                               θαυμάσια κρίταμα με σαλικόρνια, κυδώνια,   καρπούζι. Σε πιο απλούς ρυθμούς κινείται
                               γυαλιστερές, μύδια σε βινεγκρέτ από ξίδι   το εστιατόριο Andromeda, με σπεσιαλιτέ,
                               sherry και μέλι.                   όπως οι παπαρδέλες με ραγού πάπιας, να
                                                                  κατακλύζουν τον ουρανίσκο από νοστιμιά.
                               4. For fish lovers, Konstantinos Kanakaris’   Την εμπειρία στο Danai συμπληρώνει
                               Marina restaurant in Nea Potidea, Chalkidiki,   το μυθικό κελλάρι του με 1.600 ετικέτες
                               serves a contemporary sea cuisine with top raw   κρασιού από όλο τον κόσμο. Τι να λέμε τώρα!
                               materials and exemplary fish cooking. Deeply
                               tasteful and skilfully prepared lobster pasta   6. Better and readier than ever is also the chef
                               accompanied by a wine list -among the widest   at Ekies All Sensers Resort at Vourvourou,

                               VASILIS MOURATIDIS’ DELICATE CUISINE ΑΤ SQUIRREL
                               IS INSPIRED BY THE MODERN FRENCH GASTRONOMY
                               Η ΚΟΥΖΊΝΑ ΤΟΥ ΒΑΣΊΛΗ ΜΟΥΡΑΤΊΔΗ ΣΤΟ SQUIRREL
                               ΑΝΤΛΕΊ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΊΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΊΑ


                               in Northern Greece- showcasing a portfolio of   Chalkidiki, Dimitris Pamporis. At Bubo
                               labels that worthily represent Greek vineyards.    restaurant, he is engaged in the modern cuisine
                               Όσοι αγαπάτε την ψαροφαγία, η Μαρίνα   of Chalkidiki, exercising in traditional tastes with
                               του Κωνσταντίνου Κανακάρη στη Νέα   great success. I’ll remember for a long time his
                               Ποτίδαια Χαλκιδικής σερβίρει μια μοντέρνα   modern version of the traditional “kolobaropita”
                               θαλασσινή κουζίνα με κορυφαία πρώτη ύλη   (crustless zucchini pie), an example of Pamporis’
                               και αριστείο στα ψησίματα των ψαριών.   abilities in reconstructing a pie with finesse and
                               Nόστιμη και με μαστόρικο τρόπο φτιαγμένη   exceptional skill, almost bringing it at the level of
                               η αστακομακαρονάδα τους, ενώ η λίστα   haute gastronomie. Though, to sense fairly the
                               κρασιών είναι από τις πιο ενημερωμένες στη   meaning of his signature as the executive chef at
                               Β. Ελλάδα, με ετικέτες που εκπροσωπούν   Ekies, you have to visit the gourmet Treehouse.
                               επάξια τον ελληνικό αμπελώνα.      There, Euaggelia Dakanali, with her excellent
                                                                  service, will welcome and take care of you, while
                               5. The scenery of Squirrel in the iconic Danai   the many grand dishes by Pamporis in the
                               Beach Hotel & Suits at Nikiti, Chalkidiki, is one-  degustation menu will enthuse you with their
                               of-a-kind, while Vasilis Mouratidis’ delicate   incredible sophistication and delicate flavours.
                               cuisine is inspired by the modern French   Καλύτερος και πιο φορμαρισμένος από ποτέ
                               gastronomy: cosmopolitan, refined, for palates   είναι και ο σεφ του Ekies All Senses Resort
                               trained in fine dining. The best among his dishes   στη Βουρβουρού Χαλκιδικής, Δημήτρης
                               I’ve tasted this year is the incredible sweetbreads   Παμπόρης. Από τη μια καταπιάνεται

        100   GREC14N   S/F 20180   GREC14N   S/F 2018
        10
   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105