Page 113 - GREC14N_SKG_06
P. 113

SKG


                                                                 BOUTARI WINERY
                                                                  / STENIMACHOS
                                                                        Naoussa

                                                           The Wine Story: A famous Macedonian winery with
                                                           a long history. Its presence in the winemaking industry
                                                           dates from 1879. Today, Boutari produces wines in –
                                                           almost – every interesting winemaking region in the
                                                           country. The Tour: Winemaking, maturing, barrels
                                                           and bottles are all part of the tour, before guests rest
                                                           on the comfortable chairs to watch the multi-show
                                                           “In the Xinomavro region”, a conceptual journey to
                                                           the vineyards where the famed grape is cultivated.
                                                           Then, guests move into the hall to taste wines and
                                                           indulge in local delicacies. Wine Style: The refined
                                                           charm  of  its  red  wines  is  a  testament  to  Boutari’s
                                                           many  years  of  experience  in  Naoussa.  Must  Try:
                                                           Naoussa, Grande Reserve Naoussa. The wine story:
                                                           Διάσημη  μακεδονική  οινοποιία  με  μακρόχρονη
                                                           ιστορία.  Η  παρουσία  της  στο  χώρο  του  κρασιού
                                                           χρονολογείται από το 1879. Σήμερα παράγει κρασιά
                                                           σχεδόν  σε  κάθε  ενδιαφέρουσα  αμπελουργική
                                                           ζώνη  της  χώρας.  Η  ξενάγηση:  Οινοποίηση,
                                                           παλαίωση, βαρέλια, φιάλες... θα ξεναγηθούμε, πριν
                                                           καθίσουμε  στις  αναπαυτικές  πολυθρόνες  για  να
                                                           παρακολουθήσουμε το πολυθέαμα «Στα μέρη του
                                                           Ξινόμαυρου», ένα νοερό ταξίδι στις αμπελουργικές
                                                           ζώνες  όπου  καλλιεργείται  το  περίφημο  σταφύλι.
                                                           Μετά  θα  βγούμε  στη  σάλα  για  να  δοκιμάσουμε
                                                           κρασιά και τοπικές γεύσεις. Το στυλ των κρασιών:
                                                           Η  φινετσάτη  γοητεία  των  ερυθρών  κρασιών  της
                                                           αποδεικνύουν τα χρόνια εμπειρίας της Boutari στη
                                                           Νάουσα. Must try: Νάουσα, Grande Reserve Νάουσα.
                                                           Stenimachos  Imathia,  tel.  +30  23320  59700,
                                                                        boutari.gr





                                    Boutari played
                                  a decisive role in
                                    preserving the
                                 local grape variety,
                                     Xinomavro.
                                     Ο ρόλος της
                                      οινοποιίας
                                 Μπουτάρη υπήρξε
                                  καθοριστικός στη
                                   διαφύλαξη της
                                 τοπικής ποικιλίας
                                  του Ξινόμαυρου.

        IT WAS IN NAOUSSA WHERE, IN
        1879, THE HISTORY OF BOUTARI
        BEGAN ΣΤΗ ΝΑΟΎΣΑ, ΤΟ 1879,
        ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΝΟ-
        ΠΟΙΙΑΣ ΜΠΟΎΤΑΡΗ

                                                                                              113
   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117   118