Page 127 - GREC14N_SKG_03
P. 127
SKG
Blé
πραλίνα φουντουκιού, χιώτικη κρέμα κι ό,τι
άλλο μπορείς να φανταστείς. 30 Tsimiski & 4
Aristotelous Str., +30 2310 271148
Hatzifotiou
An all-time classic since 1946, when Stelios
Hatzifotiou was experimenting with traditional
recipes. No one resists to the fragrance of praline
and the view of syrupy desserts. Don’t leave
without ordering a generous quantity of his
famous chocolate cigars. Κλασική αξία από το
1946, όταν ο δημιουργός Στέλιος Χατζηφωτίου
πειραματιζόταν με παραδοσιακές συνταγές. 37
P. Mela Str., +30 2310 232166
Piece of Cake
The ideal place for cupcakes lovers. The fancy
shop and its Parisian mood tempts you to have
one more flavoured coffee and delicious little
cakes with chocolate, crème, truffle and biscuit.
Για τους λάτρεις των cupcakes, ο γουστόζικος
χώρος με παριζιάνικο mood σε δελεάζει
για ακόμα έναν αρωματικό καφέ, συνοδεία
αφράτων κέικ με σοκολάτα, κρέμα, τρούφα
και μπισκότο. 19 Chr. Smirnis Str., +30 2310
242525
Konstantinidis φρούτα του δάσους. 7 Paleon Patron Germanou Str.,
A sheer shrine to mille-feuille. With an authentic +30 2310 252766 Hatzifotiou
recipe since 1920, the crunchy pastry layers are filled
with rich crème pâtissière, soft glaze and crum- Sokolata Agapitos
bled sfogliata, offering a taste that will leave you Since 1944, the Valogiorgis family has been exper-
speechless. Ο ορισμός του μιλφέιγ. Με αυθεντική imenting with tastes that embrace the very soul of
συνταγή από το 1920, τα φύλλα τραγανής Thessaloniki. “Panorama triangles”, fluffy babas
σφολιάτας γεμίζονται με αφράτη κρέμα πατισερί, and the mythical Markissia and Efrossyni cakes
μαλακό γλάσο και θρυμματισμένη σφολιάτα. speak to your palates like no other. Από το 1944, η
7 Pavlou Mela & 117 Mitropoleos Str., +30 2310 οικογένεια Βαλογιώργη πειραματίζεται με γεύσεις
227956 / 8 Andrianoupoleos Str., +30 2310 429094, που «κουβαλούν» την ψυχή της Θεσσαλονίκης.
10 Tsimiski Str., +30 2310 225950
Blé
Belgian and Swiss chocolate, fresh butter from Bufala Gelato
Northern Greece, Greek pistachio praline, natural The Buffle Cone has become the talk of the town: a
aromas of Brazilian espresso and Tahiti vanilla: light pancake dough that takes the shape of a cone
you won’t stop before you taste them all! Especially and can be filled with any kind of ice cream flavour
the heavenly “tsourekia”. Βελγικές σοκολάτες, and toppings that you desire. Make sure you taste
πραλίνα από φιστίκια Αιγίνης, φρέσκο βούτυρο the buffalo milk creams and rice puddings. Το Buffle
από τη Βόρεια Ελλάδα και βανίλια Ταϊτής θα σας Cone είναι το talk of the town. Ελαφριά ζύμη pan-
κάνουν να χαλαρώσετε τη ζώνη σας! Δοκιμάστε cake σε χωνάκι, που μπορείς να γεμίσεις με όποια
τα περίφημα φασκιωμένα τσουρέκια του. 19 Aghi- γεύση παγωτού και όσα toppings θέλεις. Δοκίμασε
as Sofias Str., +30 2310 231200 / 138 Egnatia Str., κρέμα και ρυζόγαλο από βουβαλίσιο γάλα.
+30 2310 279060 61 Giannitson & Koletti Str., +30 2310 524010
Sugar Angel
Choureal Terkenlis
This profiterole house looks as surreal as its name It’s the aromas that will lead you to this pastry Konstantinidis
implies. Crispy choux are filled with crème pâtis- heaven. Its trademark “tsoureki”, the Greek answer
sière, bathed in rich chocolate, flirting with nuts to brioche, overflows with chestnut cream, pralines,
and berries, offering a delightful taste. Το «σπίτι» mastic cream and any other tempting filling you
του προφιτερόλ μοιάζει τόσο σουρεαλιστικό όσο can think of. After the first bite, you’ll find your-
και το όνομά του. Tραγανά σουδάκια γεμίζονται self wanting to have the entire tsoureki on your
με κρέμα πατισερί, περιχύνονται με λαχταριστή own! Εδώ θα σε οδηγήσει η μυρωδιά. Το αφράτο
σοκολάτα και φλερτάρουν με ξηρούς καρπούς και τσουρέκι ενισχύεται με σοκολάτα, κάστανο,
127