Page 127 - GREC14N_SKG_03
P. 127

SKG



          Blé
                                                                      πραλίνα φουντουκιού, χιώτικη κρέμα κι ό,τι
                                                                      άλλο μπορείς να φανταστείς. 30 Tsimiski & 4
                                                                      Aristotelous Str., +30 2310 271148
                                                                      Hatzifotiou
                                                                      An all-time classic since 1946, when Stelios
                                                                      Hatzifotiou was experimenting with traditional
                                                                      recipes. No one resists to the fragrance of praline
                                                                      and the view of syrupy desserts. Don’t leave
                                                                      without ordering a generous quantity of his
                                                                      famous chocolate cigars. Κλασική αξία από το
                                                                      1946, όταν ο δημιουργός Στέλιος Χατζηφωτίου
                                                                      πειραματιζόταν με παραδοσιακές συνταγές. 37
                                                                      P. Mela Str., +30 2310 232166
                                                                      Piece of Cake
                                                                      The ideal place for cupcakes lovers. The fancy
                                                                      shop and its Parisian mood tempts you to have
                                                                      one more flavoured coffee and delicious little
                                                                      cakes with chocolate, crème, truffle and biscuit.
                                                                      Για τους λάτρεις των cupcakes, ο γουστόζικος
                                                                      χώρος με παριζιάνικο mood σε δελεάζει
                                                                      για ακόμα έναν αρωματικό καφέ, συνοδεία
                                                                      αφράτων κέικ με σοκολάτα, κρέμα, τρούφα
                                                                      και μπισκότο. 19 Chr. Smirnis Str.,  +30 2310
                                                                      242525


        Konstantinidis                φρούτα του δάσους. 7 Paleon Patron Germanou Str.,
        A sheer shrine to mille-feuille. With an authentic   +30 2310 252766  Hatzifotiou
        recipe since 1920, the crunchy pastry layers are filled
        with rich crème pâtissière, soft glaze and crum-  Sokolata Agapitos
        bled sfogliata, offering a taste that will leave you   Since 1944, the Valogiorgis family has been exper-
        speechless. Ο ορισμός του μιλφέιγ. Με αυθεντική   imenting with tastes that embrace the very soul of
        συνταγή από το 1920, τα φύλλα τραγανής   Thessaloniki. “Panorama triangles”, fluffy babas
        σφολιάτας γεμίζονται με αφράτη κρέμα πατισερί,   and the mythical Markissia and Efrossyni cakes
        μαλακό γλάσο και θρυμματισμένη σφολιάτα.   speak to your palates like no other. Από το 1944, η
        7 Pavlou Mela & 117 Mitropoleos Str., +30 2310   οικογένεια Βαλογιώργη πειραματίζεται με γεύσεις
        227956 / 8 Andrianoupoleos Str., +30 2310 429094,  που «κουβαλούν» την ψυχή της Θεσσαλονίκης.
                                      10 Tsimiski Str., +30 2310 225950
        Blé
        Belgian and Swiss chocolate, fresh butter from   Bufala Gelato
        Northern Greece, Greek pistachio praline, natural   The Buffle Cone has become the talk of the town: a
        aromas of Brazilian espresso and Tahiti vanilla:   light pancake dough that takes the shape of a cone
        you won’t stop before you taste them all! Especially   and can be filled with any kind of ice cream flavour
        the heavenly “tsourekia”. Βελγικές σοκολάτες,   and toppings that you desire. Make sure you taste
        πραλίνα από φιστίκια Αιγίνης, φρέσκο βούτυρο   the buffalo milk creams and rice puddings. Το Buffle
        από τη Βόρεια Ελλάδα και βανίλια Ταϊτής θα σας   Cone είναι το talk of the town. Ελαφριά ζύμη pan-
        κάνουν να χαλαρώσετε τη ζώνη σας! Δοκιμάστε   cake σε χωνάκι, που μπορείς να γεμίσεις με όποια
        τα περίφημα φασκιωμένα τσουρέκια του. 19 Aghi-  γεύση παγωτού και όσα toppings θέλεις. Δοκίμασε
        as Sofias Str., +30 2310 231200 / 138 Egnatia Str.,   κρέμα και ρυζόγαλο από βουβαλίσιο γάλα.
        +30 2310 279060               61 Giannitson & Koletti Str., +30 2310 524010
                                                                        Sugar Angel
        Choureal                      Terkenlis
        This profiterole house looks as surreal as its name   It’s the aromas that will lead you to this pastry   Konstantinidis
        implies. Crispy choux are filled with crème pâtis-  heaven. Its trademark “tsoureki”, the Greek answer
        sière, bathed in rich chocolate, flirting with nuts   to brioche, overflows with chestnut cream, pralines,
        and berries, offering a delightful taste. Το «σπίτι»   mastic cream and any other tempting filling you
        του προφιτερόλ μοιάζει τόσο σουρεαλιστικό όσο   can think of. After the first bite, you’ll find your-
        και το όνομά του. Tραγανά σουδάκια γεμίζονται   self wanting to have the entire tsoureki on your
        με κρέμα πατισερί, περιχύνονται με λαχταριστή   own! Εδώ θα σε οδηγήσει η μυρωδιά. Το αφράτο
        σοκολάτα και φλερτάρουν με ξηρούς καρπούς και   τσουρέκι ενισχύεται με σοκολάτα, κάστανο,

                                                                                             127
   122   123   124   125   126   127   128   129   130   131   132