Page 122 - GREC14N_SKG_03
P. 122

Foodism | Street food
                                                                                        SKG



          Pizza Margherita Artizianale                                                   Mpantis
























                                        Savvikos


                                       Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
        ενσωματώνεται ισάξια στις γαστρονομικές   ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΥΣ     bar στο κέντρο είναι ανοιχτό από νωρίς το
        σκηνές των πόλεων, η Θεσσαλονίκη δεν θα                     πρωί μέχρι αργά το βράδυ και σερβίρει από
        μπορούσε ασφαλώς να μην έχει δυνατούς   ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ       λαχταριστά πρωινά και φρεσκοκομμένους
        πρωταγωνιστές και σε αυτό το τερέν.   ΚΑΙ ΣΤΟ               καφέδες, συνοδεία της καλύτερης πίτσας
        Αρκεί να κάνετε ένα πέρασμα από το                          στην πόλη, μέχρι σαλάτες, ζυμαρικά και
        μπουγατσάδικο Ανώτερον στην οδό Αγίου   ΤΕΡΕΝ ΤΟΥ           πιάτα με κρεατικά.
        Δημητρίου, εκεί όπου σερβίρεται μια από τις   STREET FOOD   Στη μάχη του θεσσαλονικιώτικου street
        κορυφαίες μπουγάτσες της πόλης από την                      food πρωτοστατεί και το περίφημο
        οικογένεια Γκέκα, και θα καταλάβετε ότι οι                  σουβλάκι, που είναι ξεκάθαρα το
        Θεσσαλονικείς είχαν καρμική σχέση με το   Casa στην Καλαμαριά, το οποίο, εκτός από   διασημότερο και πιο αγαπημένο φαγητό
        φαγητό του δρόμου πολύ πριν γίνει τάση.   θεσπέσια κουλούρια, έχει και γευστικότατα   του δρόμου στην Ελλάδα. Στο λιλιπούτειο
        Βέβαια και η Αθηνά επί της Βασιλίσσης   πιροσκί. Πολύ νόστιμη πίτσα με το κομμάτι,   Ντερλικατέσεν, επί της οδού Κούσκουρα,
        Όλγας μετράει σαράντα και βάλε χρόνια   ψημένη σε πέτρινο ξυλόφουρνο, που   θα δοκιμάσετε αυθεντικό σουβλάκι, ενώ το
        στην πιάτσα και μάλιστα non stop σε 24ωρη   ακολουθεί την ιταλική σχολή, θα βρείτε στο   δικό της φανατικό κοινό, και όχι αδίκως,
        βάση, φουρνίζοντας μια από τις καλύτερες   Pizza Poselli. Δανείστηκε το όνομά της από   έχει η Καντίνα της Αννούλας, στην
        μπουγάτσες της πόλης, με άπαικτο φύλλο   τον Ιταλό αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι, που   ανατολική πλευρά της πόλης. Το κρέατα
        και νοστιμότατη κρέμα. Θα ήταν παράλειψη   έχει σχεδιάσει ορισμένα από τα πιο ιστορικά   που χρησιμοποιούν μιλούν από μόνα
        να μην αναφέρουμε και τις αξέχαστες   κτίρια της πόλης. Ψαγμένες και ποιοτικές   τους. Ρίχνουμε αυλαία με το αμερικανικής
        μπουγάτσες στο Μπουγάτσα Μπαντής, με   πρώτες ύλες, καλοφτιαγμένη ζύμη και   αισθητικής Brothers in Low, που αριθμεί
        συνταγές που έρχονται από την Καισάρεια   φιλική ατμόσφαιρα, σε ένα ευχάριστο pizza   δύο μαγαζιά στο κέντρο της πόλης και
        της Καππαδοκίας.              bar, που ξενυχτάει κιόλας. To Margherita   σερβίρει ζουμερά classic και signature
        Άλλο ένα street food φετίχ της πόλης είναι   Pizza Artisanale που κάνει μεγάλο   μπέργκερ με μπιφτέκι που φτιάχνουν οι
        φυσικά το θεσσαλονικιώτικο κουλούρι,   σουξέ στην Αθήνα απέκτησε δεύτερη   ίδιοι. Πολύ δυνατό μπεργκεράδικο επίσης
        αυτή η σουσαμένια λιχουδιά που μας   έδρα στη Θεσσαλονίκη, βγάζοντας από   είναι το Burgler στην Καλαμαριά, ενώ
        «ταΐζει» όλες τις ώρες της ημέρας. Η   τον ξυλόφουρνο ναπολιτάνικη πίτσα με το   μια πρόσφατη άφιξη που συζητιέται πολύ
        συμπρωτεύουσα ασφαλώς έχει πολλά   γνήσιο ιταλικό αλεύρι Del Mio Sacco. Ακόμα   ακούει στο όνομα Tarantino και πρόκειται
        σημεία για αυθεντικό κουλούρι και χωρίς   μια στάση για αυθεντική ιταλική κουζίνα   για ένα μοντέρνο σαντουιτσάδικο με
        να έχουμε διάθεση να αδικήσουμε κάποια   επιβάλλεται στη Λεωφόρο Νίκης 9, στο   αργομαγειρεμένα καπνιστά και ιδιαίτερα
        αναφέρουμε ενδεικτικά το δημοφιλές Farina   High School Pizza Bar. Το concept pizza   κομμάτια κρέατος από τοπικές φάρμες.

        122   GREC14N   S/F 2018
   117   118   119   120   121   122   123   124   125   126   127