Page 122 - GREC14N_SKG_03
P. 122
Foodism | Street food
SKG
Pizza Margherita Artizianale Mpantis
Savvikos
Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ενσωματώνεται ισάξια στις γαστρονομικές ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΥΣ bar στο κέντρο είναι ανοιχτό από νωρίς το
σκηνές των πόλεων, η Θεσσαλονίκη δεν θα πρωί μέχρι αργά το βράδυ και σερβίρει από
μπορούσε ασφαλώς να μην έχει δυνατούς ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ λαχταριστά πρωινά και φρεσκοκομμένους
πρωταγωνιστές και σε αυτό το τερέν. ΚΑΙ ΣΤΟ καφέδες, συνοδεία της καλύτερης πίτσας
Αρκεί να κάνετε ένα πέρασμα από το στην πόλη, μέχρι σαλάτες, ζυμαρικά και
μπουγατσάδικο Ανώτερον στην οδό Αγίου ΤΕΡΕΝ ΤΟΥ πιάτα με κρεατικά.
Δημητρίου, εκεί όπου σερβίρεται μια από τις STREET FOOD Στη μάχη του θεσσαλονικιώτικου street
κορυφαίες μπουγάτσες της πόλης από την food πρωτοστατεί και το περίφημο
οικογένεια Γκέκα, και θα καταλάβετε ότι οι σουβλάκι, που είναι ξεκάθαρα το
Θεσσαλονικείς είχαν καρμική σχέση με το Casa στην Καλαμαριά, το οποίο, εκτός από διασημότερο και πιο αγαπημένο φαγητό
φαγητό του δρόμου πολύ πριν γίνει τάση. θεσπέσια κουλούρια, έχει και γευστικότατα του δρόμου στην Ελλάδα. Στο λιλιπούτειο
Βέβαια και η Αθηνά επί της Βασιλίσσης πιροσκί. Πολύ νόστιμη πίτσα με το κομμάτι, Ντερλικατέσεν, επί της οδού Κούσκουρα,
Όλγας μετράει σαράντα και βάλε χρόνια ψημένη σε πέτρινο ξυλόφουρνο, που θα δοκιμάσετε αυθεντικό σουβλάκι, ενώ το
στην πιάτσα και μάλιστα non stop σε 24ωρη ακολουθεί την ιταλική σχολή, θα βρείτε στο δικό της φανατικό κοινό, και όχι αδίκως,
βάση, φουρνίζοντας μια από τις καλύτερες Pizza Poselli. Δανείστηκε το όνομά της από έχει η Καντίνα της Αννούλας, στην
μπουγάτσες της πόλης, με άπαικτο φύλλο τον Ιταλό αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι, που ανατολική πλευρά της πόλης. Το κρέατα
και νοστιμότατη κρέμα. Θα ήταν παράλειψη έχει σχεδιάσει ορισμένα από τα πιο ιστορικά που χρησιμοποιούν μιλούν από μόνα
να μην αναφέρουμε και τις αξέχαστες κτίρια της πόλης. Ψαγμένες και ποιοτικές τους. Ρίχνουμε αυλαία με το αμερικανικής
μπουγάτσες στο Μπουγάτσα Μπαντής, με πρώτες ύλες, καλοφτιαγμένη ζύμη και αισθητικής Brothers in Low, που αριθμεί
συνταγές που έρχονται από την Καισάρεια φιλική ατμόσφαιρα, σε ένα ευχάριστο pizza δύο μαγαζιά στο κέντρο της πόλης και
της Καππαδοκίας. bar, που ξενυχτάει κιόλας. To Margherita σερβίρει ζουμερά classic και signature
Άλλο ένα street food φετίχ της πόλης είναι Pizza Artisanale που κάνει μεγάλο μπέργκερ με μπιφτέκι που φτιάχνουν οι
φυσικά το θεσσαλονικιώτικο κουλούρι, σουξέ στην Αθήνα απέκτησε δεύτερη ίδιοι. Πολύ δυνατό μπεργκεράδικο επίσης
αυτή η σουσαμένια λιχουδιά που μας έδρα στη Θεσσαλονίκη, βγάζοντας από είναι το Burgler στην Καλαμαριά, ενώ
«ταΐζει» όλες τις ώρες της ημέρας. Η τον ξυλόφουρνο ναπολιτάνικη πίτσα με το μια πρόσφατη άφιξη που συζητιέται πολύ
συμπρωτεύουσα ασφαλώς έχει πολλά γνήσιο ιταλικό αλεύρι Del Mio Sacco. Ακόμα ακούει στο όνομα Tarantino και πρόκειται
σημεία για αυθεντικό κουλούρι και χωρίς μια στάση για αυθεντική ιταλική κουζίνα για ένα μοντέρνο σαντουιτσάδικο με
να έχουμε διάθεση να αδικήσουμε κάποια επιβάλλεται στη Λεωφόρο Νίκης 9, στο αργομαγειρεμένα καπνιστά και ιδιαίτερα
αναφέρουμε ενδεικτικά το δημοφιλές Farina High School Pizza Bar. Το concept pizza κομμάτια κρέατος από τοπικές φάρμες.
122 GREC14N S/F 2018