Page 118 - GREC14N_SKG_05
P. 118

Foodism | Sweet delights
                                                                                        SKG





        The sweet
        tooth list

        Discovering the most
        wonderful world of
        candy in the heart of
        Thessaloniki. Οι πιο
        γλυκοί πειρασμοί στο
        κέντρο της πόλης.








                                Elenidis

        Elenidis
        It was 60 years ago, when
        George Elenidis created
        the original trigono from
        Panorama with the velvety
        cream and the crispy fillo
        which meant to seduce even
        the most demanding sweet
        lovers. Ήταν 60 χρόνια πριν   CHOUREAL  SUGAR ANGEL     KONSTANTINIDIS  BLÉ
        όταν ο Γεώργιος Έλενίδης   This profiterole house   In this sugary paradise   A sheer shrine to mille-  Belgian and Swiss
        δημιούργησε το αυθεντικό   looks as surreal as its   they make cakes,   feuille. With an authentic   chocolate, fresh butter
        τρίγωνο Πανοράματος με   name implies. Crispy   brownies, cheesecakes   recipe since 1920, the   from Northern Greece,
        τη βελούδινη κρέμα και   choux are filled with   and biscuits every   crunchy pastry layers   Greek pistachio praline,
        το τραγανό φύλλο που   crème pâtissière, bathed  day, while Angeliki’s   are filled with rich crème   natural aromas of
        κατέκτησε και τους πιο   in rich chocolate, flirting   sugarcoat is simply...   pâtissière, soft glaze   Brazilian espresso and
                               with nuts and berries,
                                               the icing on the cake.
                                                                                Tahiti vanilla: you won’t
                                                                and crumbled sfogliata,
        απαιτητικούς γλυκατζήδες.   offering a delightful   The choco spread and   offering a taste that will   stop before you taste
        13 Dim. Gounari Str.,   taste. Το «σπίτι» του   the black forest are not   leave you speechless.    them all! Especially the
        +30 2310 257510/69     προφιτερόλ μοιάζει τόσο  to miss. Στο εργαστή-  Ο ορισμός του μιλφέ-  heavenly “tsourekia”.
        Komninon Ave., Panorama,   σουρεαλιστικό όσο και   ρι φουρνίζονται κα-  ιγ. Με αυθεντική συντα-  Βελγικές σοκολάτες, πρα-
        +30 2310 341531/19 19   το όνομά του. Tραγανά   θημερινά κέικ, brownies,   γή από το 1920, τα φύλ-  λίνα από φιστίκια Αιγίνης,
        Andrianoupoleos Str.,   σουδάκια με κρέμα πα-  cheesecakes και μπισκό-  λα τραγανής σφολιάτας   αφράτα τσουρέκια, φρέ-
        Kalamaria, +30 2310    τισερί και λαχταριστή   τα, ενώ η ζαχαρόπαστα   γεμίζονται με αφράτη   σκο βούτυρο από τη Βό-
                                               της Αγγελικής είναι το
                                                                κρέμα πατισερί, μαλακό
                                                                                ρεια Ελλάδα και βανίλια
                               σοκολάτα φλερτάρουν
        415134, elenidis.gr    με ξηρούς καρπούς και   «κερασάκι» στις τούρ-  γλάσο και θρυμματισμέ-  Ταϊτής θα σας κάνουν να
                               φρούτα του δάσους. 7   τες. Το choco spread και   νη σφολιάτα.   χαλαρώσετε τη ζώνη σας!
                               Paleon Patron Germanou   η black forest αποτελούν  7 Pavlou Mela & 117   19 Aghias Sofias Str.,
                               Str., +30 2310 252766  μια ξεχωριστή, γευστική   Mitropoleos Str., +30   +30 2310 231200 /
                                               εμπειρία. 1 Lassani Str.,   2310 227956 / 8   138 Egnatia Str.,
                                               +30 2310 225 575 / 4   Andrianoupoleos Str.,    +30 2310 279060
                                               Kar. Dimitriou Str., Thermi,  +30 2310 429094
                                               +30 2314 006 530

        118   GREC14N   SPRING 2019
   113   114   115   116   117   118   119   120   121   122   123