Page 137 - GREC14N_SKG_02
P. 137
SKG
ALL ROADS
LEAD TO
SUGAR
Classic sweets spinning into Konstantinidis Sugar Angel και οι μυθικές Μαρκησία a generous quantity of
και Ευφροσύνη –για
his famous chocolate
A sheer shrine to mille-feu-
In this sugary paradise
fresh treats
ille. Only here can you see they make cakes, brownies, τούρτες μιλάμε πάντα– cigars, filled with cream.
your own dessert being cre- cheesecakes and biscuits μιλούν στον ουρανίσκο. Κλασική αξία από το
ated before your very eyes. every day, while Angeliki’s 10 Tsimiski Str., 1946, όταν ο δημιουργός
With an authentic recipe sugarcoat is simply... +30 2310 225950 Στέλιος Χατζηφωτίου
since 1920, the crunchy the icing on the cake. πειραματιζόταν με
pastry layers are filled with The choco spread and Bufala Gelato παραδοσιακές συνταγές.
rich crème pâtissière, soft the black forest are not The Buffle Cone has be- Κανένας δεν μπορεί να
Bougatsan glaze and crumbled sfoglia- to miss. Στο εργαστήρι come the talk of the town: αντισταθεί στη μυρωδιά
Pâtissier Dimitris Koparanis ta, offering a taste that φουρνίζονται καθημερινά a light pancake dough της πραλίνας και στη θέα
channelled his restlessness will leave you speechless. κέικ, brownies, cheese- that takes the shape of των σιροπιαστών. Μη
into the blending of bougatsa Ο ορισμός του μιλφέιγ. cake και μπισκότα, a cone and can be filled φύγεις χωρίς να πάρεις
and croissant, in a delicious Μόνο εδώ μπορείς να δεις ενώ η ζαχαρόπαστα with any kind of ice cream μπόλικα από τα περίφημα
concept to die for! Ο ανήσυχος το κομμάτι που θα φας να της Αγγελικής είναι το flavour and toppings that πουράκια του. 37 P. Mela
pâtissier Δημήτρης Κοπαράνης φτιάχνεται μπροστά στα «κερασάκι» στις τούρτες. you desire. Make sure Str., +30 2310 232166
συνένωσε το κρουασάν και την μάτια σου. Με αυθεντική Το choco spread και η you taste the buffalo milk
μπουγάτσα σε ένα νέο concept συνταγή από το 1920, black forest αποτελούν creams and rice puddings. Martha’s Sweet
to die for. 48 P. Mela Str. τα φύλλα τραγανής μια ξεχωριστή γευστική Το Buffle Cone είναι το Philosophy
σφολιάτας γεμίζονται με εμπειρία. 1 Lassani Str., talk of the town. Ελαφριά Custom cakes, usual cakes,
αφράτη κρέμα πατισερί, +30 2310 225575 ζύμη pancake σε χωνάκι cupcakes and cookies,
μαλακό γλάσο και που μπορείς να γεμίσεις dessert tables, events and
θρυμματισμένη σφολιάτα. Choureal με όποια γεύση παγωτού parties organisation, all
7 Pavlou Mela & 117 This profiterole house και όσα toppings θέλεις. combined with superior
Mitropoleos Str., +30 2310 looks as surreal as its name Δοκίμασε κρέμα και aesthetics and style, the
227956 / 8 Andrianoupoleos implies. Crispy choux ρυζόγαλο από βουβαλίσιο sweetest shop in town
Str., +30 2310 429094 are filled with crème γάλα. 61 Giannitson & Ko- changes the confectionery
Κazan Dipi pâtissière, bathed in rich letti Str., +30 2310 524010 reality. Custom τούρτες
Kazan Dipi is a Turkish word Blé chocolate, flirting with και κέικ, cupcakes και
referring to the “burnt” Get a taste of haute pâtis- nuts and berries, offering a Terkenlis cookies, dessert tables,
caramel on the reversed serie made with quality delightful taste. Το «σπίτι» It’s the aromas that will οργάνωση εκδηλώσεων
bottom of this traditional ingredients and endless του προφιτερόλ μοιάζει lead you to this pastry και πάρτι σε συνδυασμό
Oriental cream made of fresh inspiration. Belgian and τόσο σουρεαλιστικό heaven. Its trademark με άψογη αισθητική
milk, as per the Hatzifotiou Swiss chocolate, fresh όσο και το όνομά του. “tsoureki”, the Greek an- και στυλ, το πιο γλυκό
family recipe. Καζάν Ντιπί butter from Northern Tραγανά σουδάκια swer to brioche, overflows μαγαζί της πόλης δίνει
σημαίνει «καμένο καζάνι» και Greece, Greek pistachio γεμίζονται με κρέμα with chestnut cream, άλλη διάσταση στη
η κρέμα με τον «αρπαγμένο» praline, natural aromas πατισερί, περιχύνονται με pralines, mastic cream and ζαχαροπλαστική. 7 Skra
πάτο φέρει αυτό το όνομα. of Brazilian espresso and λαχταριστή σοκολάτα και any other tempting filling Str., +30 2315 535101
Παραδοσιακό πολίτικο γλυκό, Tahiti vanilla: you won’t φλερτάρουν με ξηρούς you can think of. After
με φρέσκο γάλα, σε συνταγή stop before you taste καρπούς και φρούτα του the first bite, you’ll find Piece of Cake
της οικογένειας Χατζηφωτίου. them all! Especially the δάσους. 7 Paleon Patron yourself wanting to have The ideal place for cup-
37 P. Mela Str. heavenly “tsourekia”. Germanou Str., the entire tsoureki on your cakes lovers. The fancy
Μαθήματα υψηλής +30 2310 252766 own! Εδώ θα σε οδηγήσει shop and its Parisian mood
ζαχαροπλαστικής, η μυρωδιά. Το αφράτο tempts you to have one
με πρώτες ύλες την Sokolata Agapitos τσουρέκι ενισχύεται more flavoured coffee and
έμπνευση και την Since 1944, the Valogiorgis με σοκολάτα, κάστανο, delicious little cakes with
ποιότητα. Βελγικές family has been experi- πραλίνα φουντουκιού, chocolate, crème, truffle
σοκολάτες, φρέσκο menting with tastes that χιώτικη κρέμα κι ό,τι άλλο and biscuit. Don’t forget to
βούτυρο από τη Βόρεια embrace the very soul of μπορείς να φανταστείς. taste the dessert of the day
Baklava Ελλάδα, πραλίνα από Thessaloniki. “Panorama 30 Tsimiski & 4 Aristotelous too. Για τους λάτρεις των
At Deligiorgakis’ legendary φιστίκια Αιγίνης, φυσικά triangles”, fluffy babas and Str., +30 2310 271148 cupcakes, ο γουστόζικος
syrup dessert workshop, small αρώματα από εσπρέσο the mythical Markissia χώρος με παριζιάνικο
baklava fingers are dipped Βραζιλίας και βανίλια and Efrossyni cakes speak Hatzifotiou mood σε δελεάζει για
in chocolate, thus amazing Ταϊτής θα σας κάνουν να to your palates like no An all-time classic since ακόμα έναν αρωματικό
every real sweet tooth. You χαλαρώσετε τη ζώνη σας! other. Από το 1944, η 1946, when Stelios Hatzi- καφέ, συνοδεία αφράτων
simply can’t have just one! Στο Δοκιμάστε τα περίφημα οικογένεια Βαλογιώργη fotiou was experimenting κέικ με σοκολάτα,
εργαστήριο του Δεληγεωργάκη φασκιωμένα τσουρέκια πειραματίζεται με γεύσεις with traditional recipes. No κρέμα, τρούφα και
με τα μυθικά σιροπιαστά, το του. 19 Aghias Sofias Str., που «κουβαλούν» την one resists to the fragrance μπισκότο. Ρωτήστε και
κλασικό μπακλαβαδάκι βούτηξε +30 2310 231200 / 138 ψυχή της Θεσσαλονίκης. of praline and the view για το γλυκό ημέρας. 19
στη σοκολάτα. Δεν σταματάς Egnatia Str., Τρίγωνα Πανοράματος, of syrupy desserts. Don’t Chr. Smirnis Str., +30 2310
στο ένα! 48 Aghias Sofias Str. +30 2310 279060 αφράτοι μπαμπάδες αλλά leave without ordering 242525
137