Page 131 - GREC14N_SKG_02
P. 131
SKG
INFO SPIRIT
ROSÉ WINES WITH FOOD
Rosé wines are a perfect match
to most starters and typically
Mediterranean dishes cooked with
olive oil. Bursting with aromas of
garlic and other aromatic herbs, it
is amazing how well rosé wines go
with the cuisine of these areas.
Τα ροζέ κρασιά συνδυάζονται
τέλεια με όλα τα ορεκτικά και τα
λαδερά φαγητά των λαών της
μεσογειακής λεκάνης. Και είναι
εντυπωσιακό το πόσο ταιριάζουν
με τις, όλο σκόρδο και αρωματικά
χόρτα, κουζίνες αυτών των
περιοχών.
SERVING TEMPERATURE /
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ ΣΕΡΒΊΡΊΣΜΑΤΟΣ:
10-12°C
FOOD PAIRING / ΑΡΜΟΝΊΕΣ
Fish / Ψάρια: salmon, tuna, fried red
mullet. Σολομός, τόνος, τηγανητά
Rosé Xinomavro, Rosé, Alpha Estate Pink Bang 2014, Biblia Chora μπαρμπούνια.
Arvanitidis Estate Rosé, Κτήμα Άλφα Wine Art Estate Estate Rosé Sea food / Θαλασσινά: fried mussels,
Rosé Ξινόμαυρο, A rosé xinomavro Pink Bang 2014, Κτήμα Βιβλία grilled squid, paella, shrimps, crayfish,
Κτήμα Αρβανιτίδη from the “Turtles” and Κτήμα Τέχνη Οίνου Χώρα ροζέ lobster. Τηγανητά μύδια, ψητά
Prepare the shrimp, the “Hedgehog” vineyards Another modern rosé A rosé beauty from the καλαμάρια, παέγια, γαρίδες, καραβίδες,
αστακός.
crayfish, the salmon of Amyntaion (P.D.O.), wine from Drama Syrah variety cultivated Meat / Κρεατικά: fresh cold cuts,
fillets and the vegetables, with colours of sweet (P.G.I.), this time from in the vineyards of roasted chicken, BBQ. Φρέσκα
fire the grill and pop cherry and a pure varietal the Portuguese Touriga Mount Pangaion αλλαντικά, ψητό κοτόπουλο, barbeque.
open this rosé Single aroma that captures National variety and (P.G.I). Bursting with Pasta: seafood pasta, lobster spaghetti,
Vineyard Xinomavro hints of pomegranate, with a more modern freshness and notes of tomato pizza. Σπαγγέτι με θαλασσινά,
from Askos, near strawberry and sour appearance, this wine fruits, it showcases its αστακομακαρονάδα, πίτσα με ντομάτα.
Thessaloniki (P.G.I.). cherry. Just one sip will will most certainly appealing and vibrant Vegetables, legumes / Λαχανικά,
Bright and slightly be enough for you to seduce all guests. Its colours and its notes of όσπρια: Greek giant beans and tomato
pink, with an exciting enjoy the freshness and strengths include its forest fruit and cherry salad, fresh green beans, stuffed
aroma of gooseberry wealth of flavours. Pairs appetising colour, its aromas, as well as a hint tomatoes/peppers, Chinese salads.
and the typical freshness perfectly with traditional delicate nose with floral of butter caramel. Fresh Γίγαντες σαλάτα με ντομάτα, φρέσκα
of grapes, this wine Greek cuisine. Ένα ροζέ and red fruit aromas, and juicy, with a rich, φασολάκια, γεμιστές ντομάτες/πιπεριές,
has the “modern” Ξινόμαυρο από τα its rich taste, and its smooth and refreshing κινεζικές σαλάτες.
personality to showcase αμπελοτεμάχια Χελώνες freshness and refreshing flavour. Και μια ροζέ
SUGGESTIONS / ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
all summer dishes. και Σκαντζόχοιρος στο acidity. Ακόμα ένα καλλονή από Syrah, 1. Roasted baby goat with greens,
Ετοιμάστε τις γαρίδες, Αμύνταιο (Π.Ο.Π.), με μοντέρνο ροζέ από τη που καλλιεργείται hen stew with onions and trahana
τις καραβίδες και το χρώμα αγριοκέρασου Δράμα (Π.Γ.Ε), αυτήν στους αμπελώνες grains, pan-fried cod with garlic sauce.
σολομό, ανάψτε φωτιά, και καθαρό ποικιλιακό τη φορά από την του Παγγαίου Όρους Κατσικάκι με χόρτα, κότα με κρεμμύδια
αρχίστε το ψήσιμο άρωμα, που θα σας πορτογαλική ποικιλία (Π.Γ.Ε.). Όλο φρεσκάδα και τραχανά, μπακαλιάρος σκορδαλιά.
και ανοίξτε αυτό το θυμίσει ρόδι, φράουλα, Touriga National και και φρούτο, επιδεικνύει 2. Sparkling rosé with lahanontolmades
ροζέ Single Vineyard βύσσινο. Βάλτε μια με μοντέρνα εμφάνιση, την ιδιαίτερα ελκυστική, (Greek stuffed cabbage rolls) = a perfect
Ξινόμαυρο από τον γουλιά στο στόμα σας φτάνει στο τραπέζι για ζωηρόχρωμη φορεσιά pair! Ροζέ αφρώδες + λαχανοντολμάδες
Ασκό Θεσσαλονίκης και θα απολαύσετε να μας αποπλανήσει. του και αρωματική = ο τέλειος συνδυασμός!
(Π.Γ.Ε.). Λαμπερό και τη φρεσκάδα και τον Εφόδιά του, το παλέτα φρούτων του
αχνορόδινο, με άρωμα πλούτο. Βάλτε το στο ορεκτικό χρώμα, το δάσους, κερασιού P.D.O. – Protected Designation of Origin
φραγκοστάφυλου και τραπέζι, δίπλα σε έντονο φρούτο στην και μια μικρή ανάσα Π.Ο.Π. – Προστατευόμενη Ονομασία
Προέλευσης
την τυπική φρεσκάδα παραδοσιακά πιάτα της πεντακάθαρη μύτη, καραμέλας βουτύρου. P.G.I. – Protected Geographical Indication
του σταφυλιού, ελληνικής κουζίνας. ο γευστικός πλούτος, Φρέσκο και χυμώδες, Π.Γ.Ε. – Προστατευόμενη Γεωγραφική
αναδεικνύει τα η φρεσκάδα, η με πλούσια, μαλακή, Ένδειξη
καλοκαιρινά πιάτα. δροσιστική οξύτητα. δροσιστική γεύση.
131