Page 131 - GREC14N_SKG_02
P. 131

SKG



                                                                             INFO SPIRIT

                                                                             ROSÉ WINES WITH FOOD
                                                                          Rosé wines are a perfect match
                                                                          to most starters and typically
                                                                         Mediterranean dishes cooked with
                                                                          olive oil. Bursting with aromas of
                                                                         garlic and other aromatic herbs, it
                                                                         is amazing how well rosé wines go
                                                                          with the cuisine of these areas.
                                                                          Τα ροζέ κρασιά συνδυάζονται
                                                                          τέλεια με όλα τα ορεκτικά και τα
                                                                          λαδερά φαγητά των λαών της
                                                                          μεσογειακής λεκάνης. Και είναι
                                                                          εντυπωσιακό το πόσο ταιριάζουν
                                                                         με τις, όλο σκόρδο και αρωματικά
                                                                           χόρτα, κουζίνες αυτών των
                                                                                περιοχών.




                                                                            SERVING TEMPERATURE /
                                                                          ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ ΣΕΡΒΊΡΊΣΜΑΤΟΣ:
                                                                                 10-12°C
                                                                            FOOD PAIRING / ΑΡΜΟΝΊΕΣ
                                                                          Fish / Ψάρια: salmon, tuna, fried red
                                                                           mullet. Σολομός, τόνος, τηγανητά
        Rosé Xinomavro,   Rosé, Alpha Estate    Pink Bang 2014,   Biblia Chora  μπαρμπούνια.
        Arvanitidis Estate   Rosé, Κτήμα Άλφα  Wine Art Estate    Estate Rosé  Sea food / Θαλασσινά: fried mussels,
        Rosé Ξινόμαυρο,   A rosé xinomavro   Pink Bang 2014,   Κτήμα Βιβλία   grilled squid, paella, shrimps, crayfish,
        Κτήμα Αρβανιτίδη  from the “Turtles” and   Κτήμα Τέχνη Οίνου  Χώρα ροζέ  lobster. Τηγανητά μύδια, ψητά
        Prepare the shrimp, the   “Hedgehog” vineyards   Another modern rosé   A rosé beauty from the   καλαμάρια, παέγια, γαρίδες, καραβίδες,
                                                                                 αστακός.
        crayfish, the salmon   of Amyntaion (P.D.O.),   wine from Drama   Syrah variety cultivated   Meat / Κρεατικά: fresh cold cuts,
        fillets and the vegetables,   with colours of sweet   (P.G.I.), this time from   in the vineyards of   roasted chicken, BBQ. Φρέσκα
        fire the grill and pop   cherry and a pure varietal   the Portuguese Touriga   Mount Pangaion   αλλαντικά, ψητό κοτόπουλο, barbeque.
        open this rosé Single   aroma that captures   National variety and   (P.G.I). Bursting with   Pasta: seafood pasta, lobster spaghetti,
        Vineyard Xinomavro   hints of pomegranate,   with a more modern   freshness and notes of   tomato pizza. Σπαγγέτι με θαλασσινά,
        from Askos, near   strawberry and sour   appearance, this wine   fruits, it showcases its   αστακομακαρονάδα, πίτσα με ντομάτα.
        Thessaloniki (P.G.I.).   cherry. Just one sip will   will most certainly   appealing and vibrant   Vegetables, legumes / Λαχανικά,
        Bright and slightly   be enough for you to   seduce all guests. Its   colours and its notes of   όσπρια: Greek giant beans and tomato
        pink, with an exciting   enjoy the freshness and   strengths include its   forest fruit and cherry   salad, fresh green beans, stuffed
        aroma of gooseberry   wealth of flavours. Pairs   appetising colour, its   aromas, as well as a hint   tomatoes/peppers, Chinese salads.
        and the typical freshness   perfectly with traditional   delicate nose with floral   of butter caramel. Fresh   Γίγαντες σαλάτα με ντομάτα, φρέσκα
        of grapes, this wine   Greek cuisine. Ένα ροζέ   and red fruit aromas,   and juicy, with a rich,   φασολάκια, γεμιστές ντομάτες/πιπεριές,
        has the “modern”   Ξινόμαυρο από τα   its rich taste, and its   smooth and refreshing   κινεζικές σαλάτες.
        personality to showcase   αμπελοτεμάχια Χελώνες   freshness and refreshing   flavour. Και μια ροζέ
                                                                            SUGGESTIONS / ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
        all summer dishes.   και Σκαντζόχοιρος στο   acidity. Ακόμα ένα   καλλονή από Syrah,   1. Roasted baby goat with greens,
        Ετοιμάστε τις γαρίδες,   Αμύνταιο (Π.Ο.Π.), με   μοντέρνο ροζέ από τη   που καλλιεργείται   hen stew with onions and trahana
        τις καραβίδες και το   χρώμα αγριοκέρασου   Δράμα (Π.Γ.Ε), αυτήν   στους αμπελώνες   grains, pan-fried cod with garlic sauce.
        σολομό, ανάψτε φωτιά,   και καθαρό ποικιλιακό   τη φορά από την   του Παγγαίου Όρους   Κατσικάκι με χόρτα, κότα με κρεμμύδια
        αρχίστε το ψήσιμο   άρωμα, που θα σας   πορτογαλική ποικιλία   (Π.Γ.Ε.). Όλο φρεσκάδα   και τραχανά, μπακαλιάρος σκορδαλιά.
        και ανοίξτε αυτό το   θυμίσει ρόδι, φράουλα,   Touriga National και   και φρούτο, επιδεικνύει   2. Sparkling rosé with lahanontolmades
        ροζέ Single Vineyard   βύσσινο. Βάλτε μια   με μοντέρνα εμφάνιση,   την ιδιαίτερα ελκυστική,   (Greek stuffed cabbage rolls) = a perfect
        Ξινόμαυρο από τον   γουλιά στο στόμα σας   φτάνει στο τραπέζι για   ζωηρόχρωμη φορεσιά   pair! Ροζέ αφρώδες + λαχανοντολμάδες
        Ασκό Θεσσαλονίκης   και θα απολαύσετε   να μας αποπλανήσει.   του και αρωματική   = ο τέλειος συνδυασμός!
        (Π.Γ.Ε.). Λαμπερό και   τη φρεσκάδα και τον   Εφόδιά του, το   παλέτα φρούτων του
        αχνορόδινο, με άρωμα   πλούτο. Βάλτε το στο   ορεκτικό χρώμα, το   δάσους, κερασιού   P.D.O. – Protected Designation of Origin
        φραγκοστάφυλου και   τραπέζι, δίπλα σε   έντονο φρούτο στην   και μια μικρή ανάσα   Π.Ο.Π. – Προστατευόμενη Ονομασία
                                                                                Προέλευσης
        την τυπική φρεσκάδα   παραδοσιακά πιάτα της   πεντακάθαρη μύτη,   καραμέλας βουτύρου.   P.G.I. – Protected Geographical Indication
        του σταφυλιού,   ελληνικής κουζίνας.    ο γευστικός πλούτος,   Φρέσκο και χυμώδες,   Π.Γ.Ε. – Προστατευόμενη Γεωγραφική
        αναδεικνύει τα                  η φρεσκάδα, η   με πλούσια, μαλακή,      Ένδειξη
        καλοκαιρινά πιάτα.              δροσιστική οξύτητα.    δροσιστική γεύση.
                                                                                              131
   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135   136