Page 129 - GRECIAN_SKG_04
P. 129

SKG



          Blé
                                                                      κάστανο, πραλίνα φουντουκιού, χιώτικη
                                                                      κρέμα κι ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. 30
                                                                      Tsimiski & 4 Aristotelous Str., +30 2310 271148
                                                                      Hatzifotiou
                                                                      An all-time classic since 1946, when Stelios
                                                                      Hatzifotiou was experimenting with tradi-
                                                                      tional recipes. No one resists to the fragrance
                                                                      of praline and the view of syrupy desserts.
                                                                      Κλασική αξία από το 1946, όταν ο δημιουργός
                                                                      Στέλιος Χατζηφωτίου πειραματιζόταν με
                                                                      παραδοσιακές συνταγές. 37 P. Mela Str.,
                                                                      +30 2310 232166
                                                                      Armenonville
                                                                      The new sweet entry in town invites you to
                                                                      taste savoury variations of armenonville,
                                                                      whereas you can choose from your favourite
                                                                      topping of strawberries, caramel, chocolate and
                                                                      many more delicious flavours. Η νέα γλυκιά
                                                                      άφιξη στην πόλη προσφέρει πεντανόστιμες
                                                                      παραλλαγές του Armenonville, ενώ μπορείτε
                                                                      να επιλέξετε το αγαπημένο σας topping
                                                                      ανάμεσα σε φράουλες, καραμέλα, σοκολάτα
                                                                      και πολλές ακόμα λαχταριστές γεύσεις.
                                                                      102 Mitropoleos, +30 2310 525112


        Konstantinidis                Sugar Angel
        A sheer shrine to mille-feuille. With an authentic   In this sugary paradise they make cakes, brownies,   Konstantinidis
        recipe since 1920, the crunchy pastry layers are   cheesecakes and biscuits every day, while Angeliki’s
        filled with rich crème pâtissière, soft glaze and   sugarcoat is simply... the icing on the cake. The choco
        crumbled sfogliata, offering a taste that will leave you   spread and the black forest are not to miss. Στο
        speechless. Ο ορισμός του μιλφέιγ. Με αυθεντική   εργαστήρι φουρνίζονται καθημερινά κέικ, brown-
        συνταγή από το 1920, τα φύλλα τραγανής   ies, cheesecake και μπισκότα, ενώ η ζαχαρόπαστα
        σφολιάτας γεμίζονται με αφράτη κρέμα πατισερί,   της Αγγελικής είναι το «κερασάκι» στις τούρτες.
        μαλακό γλάσο και θρυμματισμένη σφολιάτα.    Το choco spread και η black forest αποτελούν μια
        7 Pavlou Mela & 117 Mitropoleos Str., +30 2310   ξεχωριστή, γευστική εμπειρία. 1 Lassani Str.,
        227956 / 8 Andrianoupoleos Str., +30 2310 429094  +30 2310 225 575 / 4 Kar. Dimitriou Str., Thermi,
                                      +30 2314 006 530
        Blé                                                             Sugar Angel
        Belgian and Swiss chocolate, fresh butter from   Bufala Gelato
        Northern Greece, Greek pistachio praline, natural   The Buffle Cone has become the talk of the town: a
        aromas of Brazilian espresso and Tahiti vanilla: you   light pancake dough that takes the shape of a cone
        won’t stop before you taste them all! Especially the   and can be filled with any kind of ice cream flavour
        heavenly “tsourekia”. Βελγικές σοκολάτες, πραλίνα   and toppings that you desire. Make sure you taste
        από φιστίκια Αιγίνης, αφράτα τσουρέκια, φρέσκο   the buffalo milk creams and rice puddings. Το Buffle
        βούτυρο από τη Βόρεια Έλλάδα και βανίλια Ταϊτής   Cone είναι το talk of the town. Έλαφριά ζύμη pan-
        θα σας κάνουν να χαλαρώσετε τη ζώνη σας!    cake σε χωνάκι, που μπορείς να γεμίσεις με όποια
        19 Aghias Sofias Str., +30 2310 231200 / 138 Egnatia   γεύση παγωτού και όσα toppings θέλεις. Δοκίμασε
        Str., +30 2310 279060         κρέμα και ρυζόγαλο από βουβαλίσιο γάλα.
                                      61 Giannitson & Koletti Str., +30 2310 524010
        Choureal
        This profiterole house looks as surreal as its name   Terkenlis
        implies. Crispy choux are filled with crème pâtis-  It’s the aromas that will lead you to this pastry   Armenonville
        sière, bathed in rich chocolate, flirting with nuts   heaven. Its trademark “tsoureki”, the Greek an-
        and berries, offering a delightful taste. Το «σπίτι»   swer to brioche, overflows with chestnut cream,
        του προφιτερόλ μοιάζει τόσο σουρεαλιστικό όσο   pralines, mastic cream and any other tempting
        και το όνομά του. Tραγανά σουδάκια με κρέμα   filling you can think of. After the first bite, you’ll
        πατισερί και λαχταριστή σοκολάτα φλερτάρουν με   find yourself wanting to have the entire tsoureki
        ξηρούς καρπούς και φρούτα του δάσους. 7 Paleon   on your own! Έδώ θα σε οδηγήσει η μυρωδιά.
        Patron Germanou Str., +30 2310 252766  Το αφράτο τσουρέκι ενισχύεται με σοκολάτα,

                                                                                             129
   124   125   126   127   128   129   130   131   132   133   134