Page 129 - GRECIAN_SKG_04
P. 129
SKG
Blé
κάστανο, πραλίνα φουντουκιού, χιώτικη
κρέμα κι ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. 30
Tsimiski & 4 Aristotelous Str., +30 2310 271148
Hatzifotiou
An all-time classic since 1946, when Stelios
Hatzifotiou was experimenting with tradi-
tional recipes. No one resists to the fragrance
of praline and the view of syrupy desserts.
Κλασική αξία από το 1946, όταν ο δημιουργός
Στέλιος Χατζηφωτίου πειραματιζόταν με
παραδοσιακές συνταγές. 37 P. Mela Str.,
+30 2310 232166
Armenonville
The new sweet entry in town invites you to
taste savoury variations of armenonville,
whereas you can choose from your favourite
topping of strawberries, caramel, chocolate and
many more delicious flavours. Η νέα γλυκιά
άφιξη στην πόλη προσφέρει πεντανόστιμες
παραλλαγές του Armenonville, ενώ μπορείτε
να επιλέξετε το αγαπημένο σας topping
ανάμεσα σε φράουλες, καραμέλα, σοκολάτα
και πολλές ακόμα λαχταριστές γεύσεις.
102 Mitropoleos, +30 2310 525112
Konstantinidis Sugar Angel
A sheer shrine to mille-feuille. With an authentic In this sugary paradise they make cakes, brownies, Konstantinidis
recipe since 1920, the crunchy pastry layers are cheesecakes and biscuits every day, while Angeliki’s
filled with rich crème pâtissière, soft glaze and sugarcoat is simply... the icing on the cake. The choco
crumbled sfogliata, offering a taste that will leave you spread and the black forest are not to miss. Στο
speechless. Ο ορισμός του μιλφέιγ. Με αυθεντική εργαστήρι φουρνίζονται καθημερινά κέικ, brown-
συνταγή από το 1920, τα φύλλα τραγανής ies, cheesecake και μπισκότα, ενώ η ζαχαρόπαστα
σφολιάτας γεμίζονται με αφράτη κρέμα πατισερί, της Αγγελικής είναι το «κερασάκι» στις τούρτες.
μαλακό γλάσο και θρυμματισμένη σφολιάτα. Το choco spread και η black forest αποτελούν μια
7 Pavlou Mela & 117 Mitropoleos Str., +30 2310 ξεχωριστή, γευστική εμπειρία. 1 Lassani Str.,
227956 / 8 Andrianoupoleos Str., +30 2310 429094 +30 2310 225 575 / 4 Kar. Dimitriou Str., Thermi,
+30 2314 006 530
Blé Sugar Angel
Belgian and Swiss chocolate, fresh butter from Bufala Gelato
Northern Greece, Greek pistachio praline, natural The Buffle Cone has become the talk of the town: a
aromas of Brazilian espresso and Tahiti vanilla: you light pancake dough that takes the shape of a cone
won’t stop before you taste them all! Especially the and can be filled with any kind of ice cream flavour
heavenly “tsourekia”. Βελγικές σοκολάτες, πραλίνα and toppings that you desire. Make sure you taste
από φιστίκια Αιγίνης, αφράτα τσουρέκια, φρέσκο the buffalo milk creams and rice puddings. Το Buffle
βούτυρο από τη Βόρεια Έλλάδα και βανίλια Ταϊτής Cone είναι το talk of the town. Έλαφριά ζύμη pan-
θα σας κάνουν να χαλαρώσετε τη ζώνη σας! cake σε χωνάκι, που μπορείς να γεμίσεις με όποια
19 Aghias Sofias Str., +30 2310 231200 / 138 Egnatia γεύση παγωτού και όσα toppings θέλεις. Δοκίμασε
Str., +30 2310 279060 κρέμα και ρυζόγαλο από βουβαλίσιο γάλα.
61 Giannitson & Koletti Str., +30 2310 524010
Choureal
This profiterole house looks as surreal as its name Terkenlis
implies. Crispy choux are filled with crème pâtis- It’s the aromas that will lead you to this pastry Armenonville
sière, bathed in rich chocolate, flirting with nuts heaven. Its trademark “tsoureki”, the Greek an-
and berries, offering a delightful taste. Το «σπίτι» swer to brioche, overflows with chestnut cream,
του προφιτερόλ μοιάζει τόσο σουρεαλιστικό όσο pralines, mastic cream and any other tempting
και το όνομά του. Tραγανά σουδάκια με κρέμα filling you can think of. After the first bite, you’ll
πατισερί και λαχταριστή σοκολάτα φλερτάρουν με find yourself wanting to have the entire tsoureki
ξηρούς καρπούς και φρούτα του δάσους. 7 Paleon on your own! Έδώ θα σε οδηγήσει η μυρωδιά.
Patron Germanou Str., +30 2310 252766 Το αφράτο τσουρέκι ενισχύεται με σοκολάτα,
129