Page 114 - GREC14N_SKG_03
P. 114
Foodism | Restaurants SKG
wine from the restaurant’s fine cellar in the renovated ne- Cocktail Βar & Restaurant με τα signature cocktails του
oclassical building of Polidorou Street. Δοκιμάστε ταρτάρ Αριστοτέλη Παπαδόπουλου.
παντζαριού, καροτοκεφτέδες και κότσι στο φούρνο, συ- 105 N. Plastira Str., +30 2310 434290, theaficionados.gr
νοδεία εκλεκτού κρασιού, στο ανακαινισμένο νεοκλασικό
της οδού Πολυδώρου. Thria
61 Stergiou Polidorou Str., +30 2310 202007, radikal.gr Minimal decoration and pale shades everywhere. Sink in
the lush and comfortable velvet couches and enjoy linguini
Salonica Restaurant & Bar with sea fruit and coconut milk. Mίνιμαλ διακόσμηση και
Τhe new, five-star gastronomic experience by top chef παλ αποχρώσεις. «Χαθείτε» στους αναπαυτικούς, βελού-
Sotiris Evangelou, who signs all the menus at Makedonia δινους καναπέδες και απολαύστε λιγκουίνι με φρούτα
Palace. The awarded chef creates excellent dishes, paying της θάλασσας και γάλα καρύδας.
special attention to the authentic, locally produced 1 Maria Kallas Str., +30 2310 821120
ingredients. Η νέα γαστρονομική εμπειρία, υπό τον
σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου, ο οποίος υπογράφει όλα τα To Manitari
μενού του Μακεδονία Παλλάς. Ο πολυβραβευμένος Urban chic restaurant that serves new Greek cuisine, led by
σεφ δημιουργεί εξαιρετικές γεύσεις αναδεικνύοντας awarded executive chef Dimitris Pamporis. Enjoy the fresh
αυθεντικά υλικά τοπικής παραγωγής. ingredients served on the monastery-type tables and relax
2 M. Alexandrou Ave., +30 2310 897197, with some great wine to the sounds of lounge music. Ur-
makedoniapalace.com ban chic εστιατόριο με νεοελληνική κουζίνα. Απολαύστε
εκλεκτές πρώτες ύλες στα τραπέζια μοναστηριακού
Salonique Cuisine τύπου και χαλαρώστε με lounge ακούσματα
New entry, homey Mediterranean cuisine, grill à la carte και καλό κρασί.
and daily varied menu. The first impressions are great and 57 Th. Sofouli Str., +30 2310 415289, to-manitari.gr
the comments about its plates enthusiastic. Νέα άφιξη
με μεσογειακό σπιτικό φαγητό, καθημερινά κυλιόμενο Xaroupi
μενού και πιάτα της ώρας a la carte και διθυραμβικά Authentic Cretan flavours infused with a balanced
σχόλια για τα πιάτα του. combination of tradition and creativity. Chef Manolis
4 Peloponnisou Str., + 30 2311 261561 Papoutsakis from Chania has designed a menu solidly
based on Cretan tradition, using local products. The
7 Thalasses wine list honours the Cretan vineyards, while authentic
Mediterranean cuisine at its best, in a beautiful space tsikoudia and traditional music reflect the restaurant’s
with interesting decoration, supreme gastronomic Cretan DNA. Αυθεντικές γεύσεις της Κρήτης σε έναν
creations, excellent ingredients and attention to detail. Η ισορροπημένο συνδυασμό παράδοσης και δημιουργικό-
μεσογειακή κουζίνα στα καλύτερά της, σε έναν όμορφο τητας. Ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης δημιούργησε ένα
και προσεγμένο χώρο, με υψηλές γαστρονομικές μενού –που πατάει γερά στην κρητική κουζίνα– με το-
δημιουργίες, εξαιρετικές και φρέσκες πρώτες ύλες και πικά προϊόντα. Τα εκλεκτά κρητικά κρασιά, η αυθεντική
προσοχή στη λεπτομέρεια. τσικουδιά και η μουσική αποτυπώνουν το κρητικό DNA
8-10 Kalapothaki Str., +30 2310 233173, 7thalasses.eu του εστιατορίου.
4 Doxis Str., +30 2310 526262, xaroupi.gr It is advised to call the restaurant before going, as due to summer changes to the opening days and hours may apply.
The Aficionados
Epicentre of good life and unique fine dining destination, Zithos & Dore-Zithos
overlooking one of the most beautiful seafront areas in It’s the first pub to open in Thessaloniki in 1990 in the area
Kalamaria. In its theatrical surroundings, temptations of Ladadika, while five years later a second place opened
materialise in the wine bistro through the selected labels in the historic Dore region, facing the White Tower. Apart
of Greek and international vineyards, in the garden from the exquisite fresh draft beers included in both
and the Art of Dining through the experienced kitchen pubs’ menus, the distinct Thessalonian flavours definitely
team’s new dishes, and in the ethereal Champagne, steal the show. Η πρώτη μπιραρία που άνοιξε στη
Cocktail Bar & Restaurant, with the signature cocktails Θεσσαλονίκη το 1990 στην περιοχή των Λαδάδικων, ενώ
of Aristotelis Papadopoulos. Επίκεντρο του ευ ζην, 5 χρόνια αργότερα ανοίγει και το δεύτερο κατάστημα
με θέα σε μια από τις ωραιότερες παραθαλάσσιες στην ιστορική περιοχή Ντορέ, στον ίσκιο του Λευκού
περιοχές της Καλαμαριάς. Στο θεατρικό σκηνικό του, Πύργου. Εκτός από τις φρέσκες βαρελίσιες μπίρες τους,
οι πειρασμοί περνούν από το wine bistro με εκλεκτές η θεσσαλονικιώτικη, πληθωρική νοστιμιά
ετικέτες κρασιού, τον κήπο και την παλέτα των γεύσεων έχει τον πρώτο λόγο στο μενού.
του Fine Dining, με εμπνευσμένα νέα πιάτα από την Ladadika: 5 Katouni Str.,
έμπειρη ομάδα της κουζίνας και το αέρινο Champagne, Dore: 7 Tsirogianni Str., White Tower, zithos.gr
114 GREC14N S/F 2018